Over speelOtheek Wijchen

Spelen helpt kinderen in hun ontwikkeling. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. SpeelOtheek Wijchen levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen door het uitlenen van goed en verantwoord speelgoed. Wij hebben een uitgebreid aanbod van bekend en minder bekend speelgoed. In de speelOtheek kunnen kinderen rondkijken, spelen en op hun gemak een keuze maken.

De speelOtheek groeit mee met je kind en biedt een duurzame oplossing voor een gevarieerd speelgoedaanbod.

Speelgoed lenen

Met een speelOtheek-abonnement leen je speelgoed uit de grootste speelgoedkast van de regio voor maximaal 4 weken. Er is al een abonnement vanaf 30 euro per jaar. Iedereen mag meespelen, het abonnement kan daarom vanuit de kindregeling worden betaald door de gemeente als je hiervoor in aanmerking komt.


Speelgoed

Bij de speelOtheek vind je speelgoed dat past bij de belevingswereld en ontwikkeling van kinderen. Wij hebben een breed assortiment aan speelgoed. Zo bieden wij speelgoed dat de motorische ontwikkeling ondersteunt, het denkvermogen stimuleert of creativiteit bevordert. Wisselend speelgoed houdt spelen aantrekkelijk, leerzaam en plezierig. Er is speelgoed te leen voor jong en oud: van zintuigelijk speelgoed voor de allerkleinsten tot gezelschapsspellen voor grote mensen en kinderen, van Playmobil en Duplo tot skelters en glijbanen. Ook vind je bij ons leuke en leerzame themadozen over piraten, letters, prinsessen en nog veel meer.