Speelgoed lenen bij speelOtheek Wijchen

Speelgoed lenen

Met een speelOtheek-abonnement op je bibliotheekpasje leen je speelgoed uit onze shop-in-shop en/of uitgiftepunt voor maximaal 4 weken. 

SpeelOtheek Wijchen kent verschillende abonnementen. Met de abonnementen klein en groot kunnen respectievelijk 2 en 4 stuks speelgoed tegelijk worden geleend. Een abonnement is een jaar geldig. Wanneer je speelgoed leent bij speelOtheek Wijchen ga je akkoord met het uitleenreglement.


Kies speelgoed uit

Kom naar onze shop-in-shop in de bibliotheek Wijchen (als de bibliotheek open is) of op zaterdag tussen 10-12 uur naar ons uitgiftepunt in het souterrain van 't Mozaïek om speelgoed uit te zoeken.
Je kunt ook thuis al in onze speelgoedcatalogus kijken wat er te leen is en zelfs speelgoed reserveren in de app of via de website van de bibliotheek Wijchen.

Leen speelgoed met je bibliotheekpasje

Neen het speelgoed dat je wil lenen mee naar de zelfscan en leen het met je bibliotheekpasje. Tik op het scherm op lenen, scan je bibliotheekpasje en haal het speelgoed over de plaat.

Let op! Bij de zelfscan staat ook pas ingeleverd speelgoed. Dit is nog niet te leen, dat wordt eerst nog nagekeken door een speelOtheek-medewerker.

Check thuis of het compleet is

Check thuis vóór je gaat spelen of het speelgoed én de doos heel en compleet is. Is er iets mis? Stuur dan een e-mail naar speelOtheek Wijchen.

Thuis lekker spelen

Veel plezier met je geleende speelgoed! Je kunt er nu 4 weken lekker mee spelen. Al eerder uitgekeken op het speelgoed? Dan mag je het natuurlijk ook al eerder komen ruilen.

Check voor je het speelgoed inlevert of het compleet is

Tijd om het speelgoed in te leveren? Tel en kijk het goed na voor je het inlevert. Is er iets stuk gegaan of kan je een onderdeel na goed zoeken echt niet meer vinden? Dat kan gebeuren, maar horen we wel graag. Stuur dan een e-mail naar speelOtheek Wijchen.
Maak het speelgoed ook even schoon voor je het inlevert, wel zo fris!

Lever het speelgoed weer schoon en compleet in

Bij de zelfscan waar je het speelgoed geleend hebt lever je het ook weer in. Tik op het scherm op inleveren, haal het speelgoed over de plaat en zet het op de inleverplek.
Let op! Heb je speelgoed geleend met een blauwe sticker? Dit speelgoed moet weer ingeleverd worden bij ons uitgiftepunt. Dat kan op zaterdagen en woensdagen tussen 10-12. Op woensdagen zijn wij te vinden op de jeugdafdeling van de bibliotheek en lopen we graag met je mee naar het uitgiftepunt in het souterrain. Op zaterdagen is het uitgiftepunt geopend tussen 10 en 12 

Wat kost het?

Speelgoed lenen kan met een speelOtheek-abonnement of per stuk. Onderstaande tarieven gelden voor 2024.

Iedereen mag meespelen, het abonnement kan daarom vanuit de kindregeling worden betaald door de gemeente als je hiervoor in aanmerking komt.

Abonnementen

  • Klein abonnement (per keer 2 stuks speelgoed lenen): € 33,- per jaar
  • Groot abonnement (per keer 4 stuks speelgoed lenen): € 57,- per jaar (gratis voor vrijwilligers)
  • SpeelStart: gratis klein abonnement voor babies, geldig tot hun eerste verjaardag

Per stuk lenen

Af en toe speelgoed lenen of een keertje meer dan past op je abonnement? Met je bibliotheek-pasje kun je ook per stuk lenen.
  • €3,- per item, maximaal 4 weken lenen

Boeteregeling
  • Te laat: € 0,30 per dag, per item
  • Kapotte of missende onderdelen: per onderdeel minimaal € 2,-, afhankelijk van de leeftijd en waarde van het speelgoed.
  • Niet schoon ingeleverd speelgoed: per item € 2,-