Hoe kun je helpen?

1. Help met geld

Met jouw bijdrage help je kinderen in Wijchen en omgeving te spelen met goed, verantwoord en duurzaam speelgoed. Donaties zijn welkom op NL44INGB0000250846. Liever doneren in natura of voor een specifiek doel? Kijk eens op ons verlanglijstje hieronder.


2. Help met jouw tijd

Zet jouw tijd en talent in voor speelOtheek Wijchen. Help mee met het uitlenen van speelgoed, als gastheer of gastvrouw bij speelochtenden, met het repareren en schoonmaken van speelgoed of in een van onze teams. Kijk hieronder voor onze vacature en lees hier meer over vrijwilliger zijn bij speelOtheek Wijchen.

3. Doneer tweedehands speelgoed 

Zijn jouw kinderen uitgekeken op hun speelgoed? Denk dan eens aan de Speelotheek! Wij zijn erg blij met speelgoed dat gedoneerd word zoals puzzels, spelletjes, playmobil, bouwspeelgoed, educatief speelgoed, constructiematerialen en noem maar op.
Al het gedoneerde speelgoed dient compleet en niet kapot of beschadigd te zijn. Tevens accepteren wij geen knuffels en boeken. Elk ontvangen speelgoed wordt beoordeeld en daarna wordt er gekozen om dit in de uitleen te doen, of voor een klein bedrag in onze verkoopkast (omdat we het product al hebben of niet past in ons beleid). Van de inkomsten van de verkoopkast kopen wij weer nieuw speelgoed. 
Help met geld

Sponsoring

Help jij onze speelgoedkast te groeien, speelochtenden organiseren of ons uitleensysteem te digitaliseren? Jouw bijdrage, een bedrag of in natura, helpt ons enorm! Zie je iets staan op ons verlanglijstje dat je graag wil sponsoren of heb je zelf een te gek idee? Neem dan contact met ons op via e-mail.

Zijn jouw (klein)kinderen uitgespeeld met het speelgoed dat je in huis hebt? Denk dan ook aan ons. Een groot deel van onze speelgoedkast is gevuld met gedoneerd speelgoed.


VerlanglijstjeHelp met tijd

SpeelOtheek Wijchen zoekt vrijwilligers

SpeelOtheek Wijchen, de grootste speelgoedkast van de regio, zoekt nieuwe vrijwilligers.
Als vrijwilliger ga je tijdens openingstijden van de speelOtheek speelgoed innemen en uitlenen. Tevens kan je ouders helpen met hun keuze voor speelgoed, gezellig een praatje maken met ouders (en kinderen) en speelgoed netjes weer wegzetten in de kasten. Interesse? Stuur dan een e-mail of kom langs tijdens de openingstijden.

Wanneer?

  • Tijdens de openingstijden van speelOtheek Wijchen.
  • Je bepaalt zelf wanneer je wilt werken, dit kan één keer in de maand zijn maar ook
  • elke week.

Extra’s

  • Je mag tijdens het werken in de speelOtheek je kind(eren) gewoon meenemen! Kunnen die lekker spelen met al ons speelgoed.
  • Leuk gezellig team dat elk jaar ook een leuk teamdagje organiseert.
  • Gratis 2-stuks abonnement.

Overige taken

SpeelOtheek Wijchen draait volledig op vrijwilligers, dus er is altijd wel iets te doen wat bij jouw talenten past. Wij werken met teams die zich bezighouden met onder andere het onderhoud en inkoop van het speelgoed, administratie, PR en de dagelijkse gang van zaken.