35 JAAR SPEELOTHEEK

Expositie in de bibliotheek
Ter ere van haar 35-jarig bestaan komt speelOtheek Wijchen naar de bibliotheek met een expositie vol speelgoed en foto’s uit 35 jaar speelOtheek in Wijchen. Ga je mee op reis door de tijd met onze Nopper, Playmobil, Toet-Toet auto’s en Schleich paardjes langs Wijkcentrum Oost, de Luchtpost, OZO en het Paschalishonk?
Al 35 jaar is het mogelijk om speelgoed te lenen in Wijchen. In maart 1986 opende speel-o-theek de Wissel voor het eerst haar deuren in Wijkcentrum Oost. In de loop der jaren is de speelOtheek een aantal keer verhuisd en is de naam gewijzigd naar speelOtheek Wijchen. 35 jaar na opening staat de grootste speelgoedkast van de regio in het Paschalishonk, waar volop gespeeld kan worden en natuurlijk is al het speelgoed ook te leen.

Prijspuzzel
Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van speelOtheek Wijchen kan je in de speelOtheek en de bibliotheek meedoen met de prijspuzzel. Ontdek het antwoord, vul je gegevens in en stop het in de inleverbus bij de speelOtheek of bibliotheek.Er is een hoofdprijs te winnen in 3 leeftijdscategorieën: 1-4, 5-8 en 9-12 jaar. Iedereen dingt mee voor de overige prijzen. Doe je mee voor je (klein)kind? Vul dan de leeftijd van dat kind in. Meedoen kan vanaf 1 november t/m 30 november.

Cadeautje geven? Super leuk! Neem een kijkje voor ons verlanglijstje.

SPEELOTHEEK & CORONA 

  • Tijdens de lockdown alleen op zaterdag geopend
  • Grote mensen houden 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Grote mensen dragen een mondkapje
  • Laat de dozen in de speelOtheek zo veel mogelijk dicht
  • Tel het speelgoed thuis en geef aan ons door als er iets mist of kapot is
  • Lever het speelgoed én de doos schoongemaakt in (uitgezonderd kartonnen dozen en speelgoed)
  • Betaal bij voorkeur met pin
OOK HIER GELDT 

  • Blijf thuis als u verkouden bent
  • Bij koorts of benauwdheid blijven alle huisgenoten thuis
  • Was je handen regelmatig met water en zeep

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus als je tijd hebt om twee of drie keer per maand te helpen met de uitleen, meld je aan! Ook achter de schermen is genoeg te doen, dus als je talent meer ligt op het gebied van ICT, PR, speelgoedonderhoud, inkoop, schoonmaak, administratie, etc., ben je meer dan welkom. Vrijwilliger zijn bij de speelOtheek is perfect te combineren met kinderen, want die neem je gewoon mee. Ook heb je altijd nieuw speelgoed in huis en weet je als ouder perfect wat er nog mist in de collectie van de speelOtheek.


Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij speelOtheek Wijchen.

SPRINGKUSSEN HUREN
Ken je ons springkussen al? Iedereen met een abonnement van speelOtheek Wijchen kan voor maar €10,- (en €20,- borg) een week lang het springkussen huren. Het springkussen reserveren kan in de speelOtheek zelf of via de mail.