Zomertips

Buiten spelen is op heel veel vlakken gezond! Zowel lichamelijk, mentaal en sociaal. Het stimuleert de zintuigen, grove motoriek en creativiteit. Daarnaast maak je vitamine D aan door zonlicht, wat zorgt voor een goede botopbouw. En niet geheel onbelangrijk: het is uit onderzoek gebleken dat kinderen gelukkig worden van buitenspelen! Genoeg redenen dus om een van deze zomertips uit proberen:

Speeltuinen

Speeltuintjes-route: stap lekker op de fiets en fiets naar verschillende speeltuintjes in de buurt. Extra leuk als je ook een picknick-mand met wat lekkers mee neemt.

  • Speelbos Herpenduin: lekker klimmen en klauteren midden in het bos op een reusachtige grote das van wel 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. Daarnaast is er water met speelmogelijkheden en is er een ontdekpad.
  • Hof van Kaatje: leuke overzichtelijke recreatieboerderij voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Er zijn springkussens, zandbakken, een strotent en vooral autootjes. En er zijn uiteraard ook diertjes, zoals kippen en konijnen. Prijs: €3,- per kind, €2,- per volwassene.
  •  Blije Dries: deze grotere speeltuin is in de zomervakantie elke dag geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Er is een afgesloten dreumespark voor de allerkleinsten. Maar ook genoeg uitdaging voor de grotere kinderen met een mega glijbaan, kabelbaan en interactieve Sona. Tevens is er overzichtelijk kinderbad met grote ligweide. Prijs: €3,90 p.p.
  • Speeltuin de Leemkuil en Brakkenfort: twee prachtige speeltuinen in Nijmegen. Bij de Leemkuil rijdt een treintje en is er een heerlijke waterspeelplaats. Er is een groot fort en genoeg schaduwplekken. Prijs: vanaf 3 jaar €4,85. Bij Leemkuil kun je ook heerlijk spelen met bijvoorbeeld zand en water of een duik nemen in het zwembad. Er is ook een mooie scooterbaan en natuurlijk een fort! Prijs: vanaf 3 jaar €3,40. 

Andere aanraders

  • Recreatiegebied Berendonck: op het heerlijke zandstrand met diverse waterspeeltoestellen zullen de kinderen zich zeker vermaken! Bij mooi weer is ook het snackpunt geopend voor ijsjes of een frietje. Bij Waterskicentrum Berendonck kun je heerlijk op het terras zitten of zelf waterskiën. Prijs: gratis toegang, wel parkeergeld betalen.
  • Wandelen bij de Haterse Vennen: heerlijk wandelen langs de vennen. Kinderen kunnen steentjes in het water gooien en er is een leuke natuur-kabelbaan in het bos. 

Toch een dagje slecht weer?
het kan natuurlijk dat het een hele dag regent of slecht weer is. Uiteraard zijn er dan ook  genoeg leuke plekken waar je binnen kunt spelen:

  • Bibliotheek Wijchen: tijdens de gehele zomervakantie zijn er de LEGO Zomerweken waar je heerlijk kunt spelen met LEGO en aan diverse activiteiten mee kan doen. Lees hier meer over de LEGO Zomerweken: https://www.bibliotheek-wijchen.nl/LEGO.html
  • Monkey Town Wijchen: fijne binnenspeeltuin met apart speelruimte voor kleuters. Voor de grotere kinderen hebben ze een groot klimrek, geweldige ballenmachines en een laser game area. Prijs: €7,95 voor kinderen, begeleiders gratis.   

Heb je zelf nog een tip voor een leuke activiteit voor weinig of geen geld? Laat het ons weten! 

E-mail naar: info@speelotheekwijchen.nl